mei_2024_befunky_10.jpg

Jeanette van Dun             

Autonome schilderkunst en portret in opdracht

info@jeanettevandun.nl

 

Afgestudeerd met bijzondere vermelding in de hogere specialisatiegraad aan de kunstacademie in Belgie. Tegelijkertijd nationaal geeindigd in de hoogste ranking binnen de schilderkunst door Belfius Art.

 

 

Over het werk

Abstracte motieven in droombeelden vormen het kader van schilderwerken die in olieverf worden uitgevoerd. Doorgaans ontstaan hieruit verschillende thema´s: 

KWETSBAARHEID 

Vanuit dit thema ontstaan werken die portret gerelateerd zijn. De werkelijkheid is hierbij niet van belang, maar juist de vrijheid van een eigen fantasiebeeld. Compositie, kleurgebruik en lijnvoering zijn belangrijke elementen om tot de juiste sfeer te komen. 

IMPRESSIES 

Binnen die vrijheid ontstaan tevens werken die natuur gerelateerd zijn, maar toch een afspiegeling blijven van een innnerlijke impressie. Een hang naar abstractie en surrealisme is herkenbaar. 

OUDEMEESTERS 

De  fascinatie voor de oude schilderkunst resulteert in een zoektocht naar die sferen. Hoe kwamen die tot stand. Glacering in olieverf, grove streken of juist subtiel in gelaagdheid. Soms gebruikmakend van soepele verfstreken of juist een drogere vorm. Toonwaarden die dicht bij elkaar liggen of elkaar versterken etc.